Warto pamiętać, że algi morskie znane jako spirulina występują w wersji tabletek lub jako proszek na rynku. Aby wybrać odpowiednią formę przyjmowania takiej substancji warto dobrze się zastanowić, które. Stosowanie jej przy trzy razy dziennie to najbardziej optymalna dawka dla osoby początkującej. Tą substancję w postaci proszkowej można dodać do soku owocowego lub szklanki wody mineralnej. Co ciekawe spiruliny można dodać także do kanapki lub spożywanej sałatki. Dobrym rozwiązaniem będzie również połączenie jej z sezamem i szczyptą soli, dzięki czemu osiągniesz lepsze efekty.
Przede wszystkim komosę ryżową, czyli pochodzące z Boliwii roślinę zbożową, która zyskała popularność pod nazwą Quinoa.
Przede wszystkim ta roślina charakteryzuje się najcenniejszą zawartością białka, a jego jakość jest porównywalna z białkiem pochodzącym od mleka krowiego. Dlaczego warto ją stosować w swoim codziennym odżywianiu? Przede wszystkim przyswojenie tego składnika poprawi odżywienie Twoich mięśni podczas intensywnych treningów, a jednocześnie sprawi, że Twój organizm będzie zdolny do szybszej regeneracji mięśniowej. Jak przygotować komosę ryżową do spożycia? Przede wszystkim zwykle taką roślinę przygotowuje się z dodatkiem soli, oliwy i gotuje się na małym ogniu tak, aby woda wsiąknęła we wszystkie ziarna. Następnie przygotowaną komosę można połączyć z ulubionymi warzywami lub podawać ją z ulubionymi owocami. Tak przygotowana potrawa jest bardzo lekkostrawna dla naszego żołądka, a w smaku wyróżnia się delikatnym, orzechowym aromatem.